Yoga

Uit balans?
Yoga
is een middel om met behulp van uitgebalanceerde oefeningen, bewuste ademhaling en geestelijke concentratie, lichaam en geest in evenwicht te brengen.

Vinyasa Yoga
Vinyasa Flow yoga is als yogastijl sterk geïnspireerd door ashtanga. Net als bij ashtanga yoga worden de houdingen vloeiend aan elkaar verbonden zonder tussendoor te stoppen. Het verschil is echter dat bij vinyasa er geen vaste serie en volgorde van houdingen is en de docente vrij is in het bedenken van een reeks houdingen.

Critical Alignment Yoga
Heb je last van een stijve rug, nek of schouders en wil je van je spanningsklachten af? Critical Alignment Yoga is een effectieve en diepgaande methode om fysieke en mentale spanning te leren loslaten en het lichaam weer zijn veerkracht terug te geven. In de oefeningen maken we gebruik van tools zoals een rubber stripje of rol en worden we ons bewust van een goede uitlijning van het lichaam.

Yin Yoga
Yin Yoga is zeer rustig en tegelijkertijd diepgaand. Houdingen veelal zittend of liggend en  worden lange tijd aangehouden (5 tot 10 minuten) in een zo volledig mogelijke ontspanning. Hierdoor werken ze niet in op je spieren maar juist op je gewrichten en het bindweefsel. Zodoende verkrijg je veel ruimte en opening in je hele lichaam. Yin yoga is de tegenhanger van de actieve ‘yang’ yogavormen zoals ashtanga, vinyasa yoga.

Hatha Yoga
De Hatha Yoga oefeningen, zijn losstaande oefeningen waarbij iedere oefening zijn eigen begin en einde heeft. De yogahoudingen worden bij deze yogastijl wat langer aangehouden dan bij de meeste ‘dynamische’ yogavormen, het is dan ook een relatief ‘rustige’ stijl.
Hierbij wordt een combinatie gemaakt tussen ademhalingstechnieken en lichaamsoefeningen.

Iyengar Yoga
Iyengar yoga is fysiek gericht. Dit komt door de nadruk op precisie, het met aandacht en nauwkeurigheid in een houding staan, het in lijn brengen van houdingen (alignment) en het lang aanhouden van de poses.  Tijdens het uitvoeren van houdingen ontstaat evenwicht, tussen links en rechts, onder en boven, achter en voren, tot in elke vezel, elke spier en elk gewricht. Er ontstaat evenwicht tussen lichaam en geest, tussen ratio en gevoel.

Kundalini Yoga
Kundalini Yoga is de Yoga van het bewustzijn. Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Op de langere termijn kan deze yogavorm je bijvoorbeeld helpen groeien als mens, en je handvaten geven om kalmer en bewuster in het leven te staan.
Er wordt gebruikt gemaakt van dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met verschillende ademtechnieken.

Gechikt voor beginners
Geschikt voor gevorderden
Conditie
Kracht
Core & flexibility
CONTACT