Wat zijn handige sportspullen om thuis te sporten?

In deze verwarrende tijden moeten we creatieve manieren bedenken om door te gaan met onze sportroutines. Het goede nieuws is dat er enorme hoeveelheden aan sportspullen zijn die je online kan kopen en even effectief zijn als sommige apparaten in de sportschool! Bovendien zijn ze ook nog handig mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.


Foamrollers
Als je de hele dat thuis zit, krijg je ongetwijfeld stijve spieren – er is niets dat dat beter oplost dan foamrollen! Foamrollen wordt gedaan met behulp van een foamroller, of een buis piepschuim dat wordt gebruikt om de spieren te masseren en de bloed- en zuurstofstroom naar de spier te vergroten. Ze zijn er in alle soorten en maten, inclusief massageballen voor het trainen van kleinere spiergroepen. Tennis- of lacrosseballen werken ook prima. Foamrollers zijn ook geweldig voor na je training om de pijn te verminderen. Stretch de spiergroep na het foamrollen voor het beste resultaat.
Waar koop ik dit?
Blackroll
Trigger Point Massage Ball


Strength training
Wie zegt dat je geen goeie workout kan volgen zonder dumbells? Een suspension trainer en een set elastieken zijn goeie voorbeelden van sportspullen die je overal mee kan nemen. Bovendien behoren deze twee tot de favorieten van de meeste trainsters bij FemmeGym.

Suspension trainer
Een suspension trainer bestaat uit een stevig paar riemen die aan een muur, deurkozijn of een boomtak worden bevestigd en die je spieren absoluut zullen afbeulen met je eigen lichaamsgewicht. Ze zijn vooral effectief voor het trainen van de core. Voorbeelden van oefeningen zijn planken, chest-presses, row-oefeningen … en je kunt zelfs cardio-oefeningen doen zoals squatsprongen!
Waar koop ik dit?
Suspension Trainer

Elastic bands
Bereid je voor op een enorme spierpijn! Elastieken geven een leuke en unieke draai aan krachttraining omdat je spieren niet op dezelfde manier worden uitgedaagd door de zwaartekracht als bij halters. Elastieken met handvatten kunnen worden gebruikt voor chest-presses, bicep-curs, rows, en noem zo maar op! Zwaarder gewicht nodig? Combineer gewoon verschillende elastieken en heb plezier!
Waar koop ik dit?
Weerstandband met handvaten

Power bands
Wil je zwaarder trainen, zoals squats, deadlifts en als je durft, pull-ups, kun je powerbanden gebruiken. Deze elastische banden zijn zo dik dat ze een deel van je lichaamsgewicht kunnen dragen! Ze zien er in uit als gigantische elastiekjes en kunnen aan een boom worden bevestigd, rond een deurknop, of je kunt er gewoon op staan (voor deadlifts of squats).
Waar koop ik dit?
Weerstandsband

Mini bands
Dit soort elastische banden zijn erg populair bij Pilates, Barre en andere oefeningen op de vloer. Ze zijn uitstekend geschikt voor het trainen van je heup- en bilspieren en in sommige gevallen zelfs voor je schouders. Voorbeelden van oefeningen zijn squat-walks of shoulder hand walks. Meer weerstand nodig? Combineer bands!
Waar koop ik dit?
Mini bands

Cooling down
Zorg ervoor dat je je trainingssessie afmaakt met een volledige cooling-down. Dit kan een reeks rekoefeningen zijn. Eindig door simpelweg op je rug op een handdoek of yogamat te liggen met je ogen dicht en ontspan een paar minuten. Ik moedig je aan om deze periode dat we allemaal thuis zijn te gebruiken om echt tijd voor jezelf te nemen. Ik wens jullie allemaal gezondheid en veiligheid toe!

CONTACT