Functional Fitness Plan

Hoe een persoonlijk plan jou kan helpen je doel te bereiken

Ken je dat: je stapt vol goede moed de sportschool in, je hebt je nieuwe sportoutfit aan en uit de speakers klinkt lekker energieke muziek. Kortom, je bent helemaal ready to go! Maar wanneer je dan al de apparaten en gewichten ziet in de fitness, weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen (of hoe ze uberhaupt werken). Dit is mij in ieder geval al een paar keer overkomen, en daarom besloot ik het deze keer anders aan te pakken. Ik heb namelijk een persoonlijk Functional Fitness Plan laten maken bij FemmeGym! En geloof me, ik vind het nu al geweldig. (Bedankt, Valéria!)

Het werkt als volgt: voor je begint heb je een kort gesprekje over wat je doelen zijn en wordt je lichaamssamenstelling geanalyseerd. Vergeet niet je smartphone mee te nemen, dan kun je die resultaten namelijk linken aan de FemmeGym App! Dat is handig, want als je je dan een paar weken later weer laat meten kun je heel duidelijk zien wat het verschil is – en hoeveel spieren je al hebt gekweekt. 

voortgang overzicht
FemmeGym app

Ook zijn we alle apparaten langsgelopen en weet ik nu hoe alles werkt, wanneer je in of uit moet ademen en welke spieren je traint met welk apparaat. Als het schema af is kun je deze ook terugvinden in de FemmeGym app. Je ziet dan heel duidelijk welke oefeningen je moet doen en hoe vaak, maar ook hoe ze precies werken: bij elke oefening kun je namelijk ook een kort filmpje zien over je het apparaat moet gebruiken. 

Ik heb nu mijn eerste workout achter de rug en het was pittig, maar het voelt heel goed! Met zo’n schema raak je namelijk ook extra gemotiveerd: je weet dat je je lichaam echt goed traint en rent niet meer als kip zonder kop door de sportschool. Voortaan zul je mij dan ook minstens twee keer per week bij FemmeGym zien bikkelen. Wish me luck

Ik wil ook graag meer weten over eGym!
Get a free day pass